Uutisarkisto

Kauhajoen hyvinvointitoimialalla luotetaan työntekijöiden osaamiseen ja yhteistyöhön

Kauhajoella hyvinvointitoimiala tuottaa huippupalveluja osaavien työntekijöiden ja kaupungin johdon vahvalla tuella. Tehtäväalue on laaja kattaen kirjastotoimen, nuorisotyön, vapaan sivistystyön sekä kulttuuri- ja liikuntapalvelut.  Toimintaa ja palveluja kehitetään koko ajan kaupungin sisällä ja yhteistyössä muiden kanssa. Vaikka pandemia on tuonut toimintaan haasteita, on uudenlaisia palveluja kehitetty vaikka kuinka paljon.

Digiä kuntatyössä -sarjan toinen kuvaus kertoo rakennusvalvonnan sähköistämisestä Oulussa

Kuntaliiton ja KT Kuntatyönantajien yhteisen Digiä kuntatyössä -sarjan toinen tapauskuvaus kuntakentältä nostaa esiin Oulun kaupungin rakennusvalvonnan kehittämistyön. Vuodesta 2015 lähtien Oulussa on työskennelty rakennusvalvonnan sähköistämiseksi, ja parhaillaan työstä korjataan satoa: jo noin 99 % kaikista kaupungin rakennuslupahakemuksista tulee rakennusvalvontaan sähköisessä muodossa.

Kuntatyö murroksessa -webinaarisarja

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisen Työn murros -seurannan 2021 tuloksia esitellään teemoittain Kuntatyö murroksessa -webinaarisarjassa kesän ja syksyn aikana. Seurantaa tehtiin 23 teemassa ja toimialalla. Niistä kymmentä tarkastellaan tarkemmin webinaarisarjassa. Seurabtatulosten esittelyn lisäksi mukana on myös aina jokin kiinnostava case kunta-alalta.

Hyvä kiertämään -kampanja 10.5.-30.9.2021, parhaat palkitaan gaalassa!

Millaisia uusia ratkaisuja ja toimintamalleja sinun työpaikallasi on viime aikoina otettu käyttöön? Miten kehitätte työtänne ja työpaikkaanne? Mitä voisitte jakaa muille ja samalla saada näkyvyyttä kehittämistyöllenne?

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan kehittämistyöt Tekojen torille. Kampanja alkaa 10.5 ja päättyy 30.9. Parhaat palkitaan Kuntatyö2030-gaalassa marraskuussa.

Nyt kannattaa osallistua, sillä kun hyvän laittaa kiertämään, siitä hyötyy koko kunta-ala! 

Kunta-alan kekseliäät kehittäjät korona-aikana

Korona-aika on koetellut kunta-alaa. Haasteita on riittänyt ja monenlaisia muutoksia on ollut pakko tehdä jopa yhdessä yössä.  Tästä huolimatta palvelut eivät ole lamaantuneet ja uusia palveluja on kehitetty. On otettu mittava digiloikka.  Kehittäminen kunta-alalla ei ole päättynyt pandemiaan, se on pikemminkin lisännyt organisaation omien toimintamallien ja uusien palvelujen kehittämistä. Lue lisää ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanun blogista, miten korona-aikana on kunta-alalla selviydytty

Työelämän kehittämisryhmän Tekryn jäsenet esittäytyvät

Keitä ovat KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisen työelämän kehittämisryhmän Tekryn jäsenet? Mitä he ajattelevat työelämän kehittämisestä? Entäpä mitä tuloksia he odottavat Tekryn toiminnalta? Tutustu tekryläisiin eli KT:n, JHL:n, Jytyliiton, Superliiton ja Tehyn sekä OAJ:n työelämän kehittämisen asiantuntijoihin.

Ilmoita työpaikkasi virtuaaliseen kehittämistyöpajaan KT:n ja pääsopijajärjestöjen kanssa

Olisiko nyt hyvä hetki pysähtyä kehittämisasioiden äärelle yhdessä johdon ja henkilöstön edustajien kanssa? Keskustella kehittämistarpeista ja tulevaisuuden työelämästä ja vaikuttaa siihen, millaista valtakunnallinen työelämän kehittäminen on tulevaisuudessa? Haemme osallistujia haastatteluihin toteutettaviin kehittämistyöpajoihin! Virtuaalisesti toteutettaviin kehittämistyöpajoihin etsitään osallistujia eri puolilta Suomea.

Kuntekon loppujulkaisu on valmistunut

Kuntekon loppujulkaisu on historiikki siitä, mitä ohjelmassa on tehty 2015–2020. Se sisältää esimerkkejä kehittämistyöstä, jossa Kuntekon tarjoamien palvelujen avulla kehittämistä on viety eteenpäin.

Kuntekon päätösseminaarissa juhlittiin oivaltavia hankkeita

Kunta-alan kehittämistekoja palkittiin näin koronan aikaan virtuaalisessa loppuseminaarissa keskiviikkona, 25. marraskuuta. Samalla juhlittiin kuusivuotiaan Kunteko-ohjelman päätöstä. Kunteko-ohjelman päärahoittajana toimi vuosina 2015-2020 Euroopan sosiaalirahasto.

Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä palkitaan 25. marraskuuta

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 25. marraskuuta Kuntekon virtuaalisessa loppuseminaarissa kello 13–16. Loppuseminaarissa myönnetään yhteensä 34 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja.

Tule juhlimaan yhdessä Kuntekon kanssa

Nyt on juhlan aika! Kunteko-ohjelmassa on melkein kuusi vuotta kehitetty ja uudistettu kuntatyötä. Ohjelma päättyy vuoden lopussa, mutta sitä ennen haluamme saattaa julkisuuden parrasvaloihin kunta-alan innostavimmat kehittämisteot. Palkitsemme kunta-alan parhaimmat teot virtuaalisessa loppuseminaarissa 25. marraskuuta klo 13–16

Kunteko-ohjelma on buustannut kehittämistyötä kunnissa

Kunteko-ohjelma on ollut buustaamassa kehittämistoimintaa koko kuntakentällä ja vaikuttanut selvästi kehittämismyönteisemmän ilmapiirin vahvistumiseen. Tämä todetaan Kunteko-ohjelman loppuarvioinnissa, jonka on toteuttanut MDI Public Oy.

Kunteko-ohjelma on tavoittanut laajasti kuntakenttää

Kunteko-ohjelma tavoitti kuntakenttää laajasti. Ohjelman pitempikestoisissa kehittämistoimenpiteissä, kuten sparraus, valmennukset, työpajat ja verkostot, oli ensimmäisellä kaudella mukana 182 ja toisella kaudella 146 kuntaorganisaatiota. Yhteensä ohjelmassa oli mukana noin 240 eri organisaatiota, joista suurin osa oli kuntia ja kuntayhtymiä.

Tulossa webinaari pelillisestä vuorovaikutuksesta

Kunteko järjestää  Pelillisen vuorovaikutuksen äärellä -webinaarin 6.11. klo 8.30-10.30 yhteistyössä Turun kaupungin ja Topaasian kanssa. Aiheena on työpaikan ja tiimien vuorovaikutuksen lisääminen pelien avulla.

Kuljettajat kuntoon - kun HKL:n kuljettajat ottivat työn kehittämisen omiin käsiinsä

Noin puolitoista tuntia tunnelissa ja välillä maan pinnalla. Sitten tauko. Sitten sama kierros kolmeen kertaan. Raiteet vievät sinne, minne raiteet vievät eikä kuljettajan kopissa ole muita kuin sinä ja kojelauta. Metrojunankuljettajan työ on tätä, eikä muuksi muutu. Tai niin ainakin HKL:n henkilöstö ja esihenkilöstö luulivat.

Hyvä kiertämään -kampanja jatkuu syyskuun loppuun asti

Kunta-alalla käynnistyi toukokuun aikana Hyvä kiertämään -kampanja, jonka tarkoituksena on jakaa onnistuneita kehittämistekoja kunta-alalta. Kampanjaa jatketaan 30.9. asti, ja parhaimmat teot palkitaan syksyn lopulla.

- Haluamme jatkaa Hyvä kiertämään -kampanjaa, koska kuntakentällä on vielä paljon hyviä ratkaisuja työelämän kehittämisestä, joiden tulisi nähdä päivänvalo, sanoo Kunteko 2020 -ohjelman ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Tekojen torilla on kiinnostavaa sisältöä - Tekojen tori -kyselyn tulokset julki

Lähetimme vuoden alussa kyselyn kaikille niille, jotka ovat kertoneet kehittämisteostaan Tekojen torilla. Halusimme kuulla mikä Tekojen torilla toimii ja mikä taas ei. Saimme vastauksia kaiken kaikkiaan 91, kiitos kaikille palautteen antajille! 

Ikaalisissa vanhukset ja omaiset tapaavat toisiaan treffituvassa ilman tartuntariskiä

Toivolansaarikodin pihaan hankittiin treffituvaksi nimetty kontti, jotta asukkaat voivat tavata omaisiaan turvallisesti myös koronaepidemian aikana. Treffitupa on jaettu pleksilasilla, ja asukas ja omaiset voivat keskustella mikrofonin avulla.

Lapinjärven kunta jakaa koululaisille elintarvikekasseja

Lapinjärven kunta tarjoaa koululaisille elintarvikekassin korvauksena poisjääneistä kouluaterioista. Kassien jakelu aloitettiin pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja niitä aiotaan jakaa toinen viikko. Oppilaat ovat voineet Wilman kautta ilmoittaa kiinnostuksensa ruokapakettiin.

Sankarit poikkeusoloissa - Kontiolahdella osallistetaan työntekijät miettimään uusia työtapoja kriisitilanteessa

Koronaepidemian aiheuttamat poikkeusolot ovat aiheuttaneet poikkeusoloja myös työn tekoon. Varsinkin yhteiskunnan toimontoja ylläpitävällä kunta-alalla on jouduttu sopeutumaan uuteen tilanteeseen hyvinkin erillaisilla ratkaisuilla. Siksi haluamme nyt nostaa esille hyviä tarinoita siitä, miten työn tekemisen tapoja voi muuttaa näin kriisiajan keskellä. Siksi nostamme esille sankareita poikkeusoloissa.