Uutiset

Haluatteko keskustella kehittämisasioista KT:n ja järjestöjen työelämän kehittäjien kanssa? Etsimme pilottiorganisaatioita kehittämistyöpajoihin!

 

Haastatteluin toteutetuissa kehittämistyöpajoissa pääpaino on oman organisaation havainnoissa, kysymyksissä ja tarpeissa. Keskustelussa käsitellään myös poikkeusaikaa ja paluuta koronan jälkeiseen aikaan. Keskustelusta saa yhteenvedon ja näkyvyyttä kehittämistyöllenne. Samalla pääsee vaikuttamaan valtakunnalliseen työelämän kehittämisen kokonaisuuteen tulevaisuudessa.


Ajatuksia työelämästä

 

Saatko tehdä työtä omana itsenäsi?

Suomessa kaikilla on oikeus saada töitä ja tehdä niitä omana itsenään ilman, että joutuu syrjityksi tai muita huonommin kohdelluksi henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella. Näin määrää laki, mutta käytännön tasolla tämän oikeuden toteutumisessa on valitettavasti vielä parantamisen varaa. Voin mainita tästä muutaman esimerkin. Etnisen taustan omaavien on edelleen hankalaa työllistyä. Naisen euro on vain noin 80 senttiä miehen eurosta. Vammaisilla on vaikeuksia päästä työn syrjään kiinni ja saada kohtuullisia mukautuksia helpottamaan työn tekemistä.