Kehittämistyön tukea kuntaorganisaatioille

Tarjoamme palveluja kehittämistyön tueksi kaikenlaisille kuntaorganisaatioille
ja niiden yksiköille.

Alla palvelut koottuna. Klikkaa kustakin kohdasta saadaksesi lisätietoa.

 

 

Kehittäjäverkosto

Aamukahveja, alustuksia, webinaareja, vierailuja, yhteiskehittämistä, yhteisiä hankkeita…tätä ja paljon muuta?! Kuntatyö2030-ohjelma kutsuu kaikki kunta- ja hyvinvointialueilla työskentelevät kehittäjät uuteen verkostoon, jossa opitaan toisilta, levitetään hyviä käytäntöjä, oivalletaan ja luodaan yhdessä julkisen työn tulevaisuutta. Lue lisää täältä. 

 

Workathlon - fasilitoitu kehittämisprosessi työelämän haasteeseen

Kaipaatteko työpaikallanne tukea jatkuvaan oppimiseen, digitalisaatioon tai luottamukseen ja vuoropuheluun? Näihin teemoihin on saatavissa tämän vuoden ajan tukea Workathlon -kehittämisprosessista. Yhteen Workathloniin voi osallistua 4-6 työpaikkaa yhdellä kertaa, ja kustakin 1-3 osallistujaa.

Kehittämisprosessi kestää yleensä 1–2 viikkoa ja siinä on kolme osaa. Prosessiin kuuluu esivalmistelut, työpaja ja jälkipohdinta. Työpaja voidaan myös järjestää kokonaan digitaalisesti. Ilmoittautumisia hoitaa TYÖ2030 -ohjelma. Lue lisää ja ilmoita organisaatiosi mukaan https://hyvatyo.ttl.fi/tyo2030/tyoelamainnovaatiot/workathlon

 

Yhteiskehittäminen diginä - opi ja oivalla yhdessä muiden kanssa

Haluatko oppia lisää yhteiskehittämisestä digitaalisilla alustoilla? Toivotko vuoropuhelua ja ajankohtaisten teemojen käsittelyä ja reflektointia yli organisaatiorajojen? Kiinnostaisiko sinua olla mukana ideoimassa ja kehittämässä uusia ratkaisuja kiinnostaviin aiheisiin?

Tule mukaan oppimaan ja oivaltamaan yhdessä yhteiskehittämisen työpajaan! Työpaja koostuu kolmesta 2,5 tunnin virtuaalitilaisuudesta. Kehittämisprosessi etenee haasteista ratkaisuideoihin ja ratkaisuehdotusten kiteyttämiseen. Yhteen työpajaan voi tulla mukaan noin 30 osallistujaa. 

Lue lisää täältä

 

Parastaminen työpaja ja Parastaminen virtuaalimessu

Oman hyvän käytännön tai kehittämiscasen kuvaamisesta toiselle organisaatiolle tai kollegalle toisessa yksikössä hyötyy myös organisaatio ja kehittäjä itse. Kuvaaminen pakottaa kertomaan käytännöstä niin, että muutkin sen ymmärtävät. Lisäksi toisen osapuolen kysymykset auttavat näkemään ja perustelemaan, mikä käytännössä on uutta ja omaperäistä.

Parastaminen työpajassa käsitellään 3 kehittämiscasea ja parastaminen virtuaalimessuilla kahdeksan. Haluaisitko järjestää oman kuntaorganisaation sisällä Parastaminen työpajan tai virtuaalimessut? Lue lisää täältä.