22.9.2021
Kangasalan kaupunki/Vatialan päiväkoti, Kangasala

Yhteisneulonta

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Työkaverin kannustamana syntyi ajatus laatia yhteisneulontaohje työyhteisölle. Päiväkoti täyttää ensi vuonna 40v., joten säärystimet toimivat juhlavuoden alustuksena. Säärystimissä on teksti Vatsku est -82.

Työyhteisössä on panostettu hyvää ilmapiiriin, toistemme kannustamiseen ja tukemiseen. Työyhteisössämme vallitsee mahtava yhdessä tekemisen meininki. Tämä projekti on osa tätä kaikkea ja on uudenlainen tapa tuoda meitä lähemmäs toisiamme, vahvistaa entisestään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman paljon neulojia. Tarkoituksena on kannustaa ihmisiä kokeilemaan uutta ja ylittämään itsensä. Toki säärystimet toimivat samalla myös hyvänä lämmikkeenä päiväkotiarjessa. Ulkoilemme säällä kuin säällä, joten varsinkin talvipakkasilla kaikki villainen on tarpeen.
Ratkaisu
Työyhteisössä on luotu vuosien varrella jo monia hyviä käytänteitä työhyvinvoinnin näkökulmasta. Yksi näistä on esimerkiksi henkilökunnan virkistysryhmä Superhevi. Ryhmän tehtävänä on järjestää tapahtumia, pieniä tai isoja, sekä keksiä kaikkea mukavaa yllätystä arkeenkin.

Tämä yhteisneulonta suunniteltiin juuri tukemaan tätä toimintaa. Yhteisneulonta suunniteltiin yllätyksenä, eikä siitä tiennyt muutamaa työyhteisön jäsentä lukuunottamatta muut. Laadin yhteisneulontaohjeen itse ja toin valmiin ohjeen työyhteisölle syyskuussa. Projektin alustuksen tein itse, nyt on menossa toteutusvaihe, johon jokainen työyhteisön jäsen pääsee osallistumaan. Neulojia onkin ilmaantunut jo paljon, ja varmasti suurin osa saa itselle lämpimät säärystimet.
Tulokset
Yhteisneulonta on vasta alkanut, mutta yhteinen innostus on jo korkealla! Virallista neulomisaikaa on annettu marraskuun loppun asti ja määräajassa neulonnan suorittaneiden kesken on luvattu pieniä palkintoja. Mikäli tämä projekti saa hyvää palautetta ja on pidetty, voi se tulevaisuudessa kenties saada jatkoakin. Kenties tästä muodostuu jopa jokasyksyinen perinne.

Mikäli tämä projekti ei tällaisenaan tule toistumaan, niin rikkaan mielikuvituksen omaava työyhteisömme keksii taas varmasti uusia tapoja sitoa porukkaa yhteen saman hiilen ääreen.
Liitteet
Vatskusäärystin.docx

Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esimiehet
ja henkilöstö

Yhteyshenkilöt

Hanna Mäkinen
hanna.makinen2@kangasala.fi
varhaiskasvatuksen opettaja
Kangasalan kaupunki/vatialan päiväkoti