28.9.2021
Limingan kunta/Tupoksen koulu, Liminka

Työhyvinvoinnin tekoja - Yhteinen Ilo Tupoksen koulussa

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Ideana on tuoda yhteistä iloa ja positiivista nostetta työyhteisön hyvinvoinnin tukemiseksi ja arjen piristämiseksi koko lukuvuoden ajan. Tavoitteena on jakaa vastuuta työhyvinvoinnista kaikille ilman paineita - helposti arjessa toteutettavilla teoilla.
Ratkaisu
Tupoksen koulu on ollut monelaisen muutoksen pyörteissä ja koronan kourissa. Lukuvuoden teemaksi nousi Yhteinen ilo.

Koulun henkilökunta (n. 80) on jaettu tiimeihin (7 kpl) ja jokainen opettaja ja ohjaaja kuuluu johonkin tiimiin. Lukuvuosi jaettiin jaksoihin tiimien kesken.

Jokainen tiimi vuorollaan vastaa kuukauden ajan työhyvinvoinnin itse suunnitelemillaan pienillä työhyvinvontiteoilla. Näin yhteiseen iloon saadaan kaikki osallisiksi, vastuu jakaantumaan kaikille ja iloa riittää koko lukuvuoden ajalle.

Käytännön tekoja on ollut mm.:
- ULLAN KAHVILA: Kotitalousluokassa kahvilatoimintaa
- Yhteisneulontaa, yhteisvirkkausta henkilökunnan kahviossa. Ohjeet ja langat ovat valmiina ja työtä voi jatkaa jokainen halukas. Teon alla on ollut mm. vauvojen sukkia hyväntekeväisyyyteen ja kaulahuiveja henkilökunnan muistamiseksi.
- Paineen purkua: vasara, nauloja ja pölkky.
- Yhteistaideteos: aiheena ILO
- Välituntimusiikkia viikon ajan samaan aikaan: kitara, sello ja vierailevia tähtiä henkilökunnasta
- Joogahetki välitunnilla

Kaikki on toteutettu hyvin pienin kustannuksin ja omin voimin.
Tulokset
Yhteinen ilo on tullut arkeen. Työn tuoksinnassa meille on tullut eteen hetkiä pysähtyä, rauhoittua ja nauttia toistemme seurasta. Pienen pirstyksen jälkeen voi lähteä hymyssä suin jatkamaan töitään.

Hyvinvointiteot ovat nousseet puheenaiheeksi, niiden järjestäjät saavat paljon kiitosta ja palautetta sekä iloa siitä, että ovat onnistuneet tuomaan toisille hyvää mieltä. Uusien tekojen suunnittelusta on tullut hauskaa, kun rimaa ei nosteta liian korkealle. Uskon, että kun koulun aikuiset voivat hyvin, myös lapset voivat hyvin <3

Yhteyshenkilöt

Satu Kemppainen
satu.kemppainen@liminka.fi
Rehtori
Limingan kunta