29.9.2021
Ristijärven kunta, Ristijärvi

Ristijärven kunnan viestintäverkoston luominen

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Lähdettiin parantamaan kunnan viestintää. Elävä Kainuu Leader Vapaat verkostot -hanke oli innoittajana.

Tavoitteet: Kunnan ja muiden toimijoiden viestintäyhteistyö on tiivistä. Kunnan verkkosivusto on tyylikäs, elävä, ajantasainen ja palveleva. Kunnan esiintyminen sosiaalisessa mediassa on säännöllistä ja kiinnostavaa. Tapahtumien ja yhdistysten viestintä on ajantasaista ja palvelevaa.

Nuoret ja lapset ovat esillä viestinnässä. Ristijärveläistä osaamista tuodaan esille - kulttuuri, taide, urheilu, yhdistystoiminta. Ristijärveläistä yritystoimintaa tuodaan esille ja yrityksiä tuetaan markkinoinnissa.
Ratkaisu
Vuoden 2019 alusta mentiin someen. Läpitoimitettiin ja yhtenäistettiin saavutettavuus huomioiden kunnan verkkosivusto. Luotiin viestintäverkosto: kuntaviestijöiden Wahatsapp-ryhmä, jonka avulla ideoidaan, lähetellään kuvia ja raportoidaan mm. sometilastoista; kuvaajaverkosto, jonka avulla saadaan jatkuvasti kuvia (mm. drone-kuvia); nuoret ovat verkostossa mukana, samoin urheiluseura Pyry ja kulttuuri-ihmiset (Veisuuvestivaali, Juustoleipämessut).

Koulutettiin kunnan verkkosivuston päivittäjät. Kunnanjohtaja ja sihteerit, vastuualueiden päälliköt ja työntekijät ja ristijärveläistaustainen viestintäasiantuntija, joka tekee työtä rakkaudesta Ristijärveen.
Tulokset
Ulkoinen viestintä on parantunut olennaisesti. Facessa, Instassa ja Twitterissä on paljon vakioseuraajia. Parhaimmillaan (hiihdon SM-kilpailujen aikana) twiittimme tavoittivat 28 päivän aikana 39 800 ihmistä.

Twiittien avulla olemme viestineet asuinympäristöstämme, maisemasta ja elämästä Kainuun pienimmässä kunnassa. Kunnan verkkosivusto pääsee somen avulla esille. Facen kautta olemme tavoittaneet hyvin koronatiedotteiden tarvitsijoita. Instaa seuraavat ristijärveläisten lisäksi muut kainuulaiset.

Verkkosivustomme on tyylikäs, ajantasainen ja saavutettava. Viestintäverkosto tekee töitä talkoilla - kustannuksia ei juurikaan synny. Tähän hyvään malliin jatketaan - aina tulee uusia ideoita. Hyrynsalmelainen Eeva-Liisa Kemppainen Elävä Kainuu Leaderista on tukenamme.
Liitteet
viestintaverkosto_paivitys.docx

Yhteyshenkilöt

Petteri Seppänen
petteri.seppanen@ristijarvi.fi
kunnanjohtaja
Ristijärven kunta