31.8.2021
Limingan kunta/Limingan seudun musiikkiopisto, Liminka

Limingan seudun musiikkiopiston 3-portaisen orkesterijärjestelmän käyttöönotto

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Musiikkiopiston jousisoitinopettajat ovat kehitelleet jousisoittimiin uuden 3-portaisen orkesterijärjestelmän, missä vasta-alkajista vanhempiin pääsee heti soittamaan yhdessä. Yhdessä päätimme ja asetimme tavoitteeksi, että tämä otetaan heti käyttöön ja sitä kehitetään edelleen, ottaen huomioon kaikenlaiset oppijat.
Ratkaisu
Jousisoitinopettajien kesken jaettiin soittajat 3 eritasoiseen ryhmään ja sovittiin aikataulut kaikille sopiviksi. Perustettiin jousikollegio, joka kehitteli toimintamalleja yhdessä ja kaikki tehtiin alusta asti omin voimin. Tavoitteenamme on pitää koronatilanteen salliessa syksyn 2021 aikana kaikille soittajille yhteinen kamarimusiikkitapahtuma, jonka loppukonsertti striimataan suorana verkkoon. Tähän tapahtumaan musiikkiopiston Tuki ry, sai kunnalta pienen rahallisen avustuksen, joka käytetään kokonaisuudessaan tähän tapahtumaan.
Tulokset
Kehittämistyötä jatketaan edelleen ja yhtenä suurimpana tavoitteenamme onkin saada luotua alueelle kauan kateissa ollut sinfoniaorkesteri. Tulevaisuuden tavoitteenamme on myös tehdä yhteiskonsertti alueen muiden musiikkioppilaitoksen kanssa. Sekä opiskelijat että opettajat ovat olleet todella innostuneita ja meille onkin syntymässä "ilmiö" nimeltä Limingan seudun musiikkiopisto.

Yhteyshenkilöt

Jukka Pietilä
jukka.pietila@liminka.fi
Rehtori
Limigan seudun musiikkiopisto