16.3.2018
Varkauden kirjasto, Varkaus

Lainattavat Hublet-tabletit kirjaston asiakkaille

?

Tarve ja tavoitteet
Meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua hankkeeseen, jossa APV-sijoituspalvelualan tutkinnon voi suorittaa kirjastossa lainattavalla tabletilla. Sijoituspalvelualan tutkinnot on APV-sijoitustutkinnot oy:n ja AaltoEEn hanke. Kirjasto sai ilmaiseksi kolmeksi vuodeksi käyttöön Hublet-aseman, johon kuuluu 6 lainattavaa tablettia. Tabletit ovat asiakkaiden lainattavissa kirjastokortilla, paitsi 2 tablettia on varattuna tenttijöiden käyttöön. Tableteilla asiakkaat voivat esim. lukea e-lehtiä, pelailla yms. Vastineeksi annamme tenttijöille tilan, jossa he voivat suorittaa kokeen, ja valvomme, että kaikki käy sääntöjen mukaan.
Ratkaisu
Kävimme keskustelua sekä hublet-järjestelmän toimittajan, että Aalto yliopiston kanssa. Meille järjestettiin koulutukset sekä tablettien käyttämisestä että tenttien varausjärjestelmästä.
Tulokset
Lainattavat tabletit ovat hyvä lisä kirjaston asiakastietokoneisiin. Olemme juuri saaneet asiakkaiden käyttöön e-Magz ja ePress palvelut, ja toivomme, että asiakkaat oppisivat lukemaan sähköisiä lehtiä lainattavilla tableteilla.

Laajennamme koko ajan kirjaston toimenkuvaa, perinteisten kirjastotehtävien lisäksi tulee näitä uusia juttuja. Mielestämme nämä lisäävät työn mielenkiintoisuutta, kun saa käyttää monenlaista osaamista.

Yhteyshenkilöt

Leena Ruotsalainen
leena.ruotsalainen(ät)varkaus.fi
kirjastovirkailija
Varkauden kirjasto
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Toiminnot

Teemat