28.9.2021
Limingan kunta, kunnallistekniikan liikelaitos, Liminka

Kuntalaisten yhteinen ulkokeittiö

Kehitteillä

Tarve ja tavoitteet
Limingan kunta on saanut 63 500 euron avustuksen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta Rantakylä-Virkkulan yhteisulkoilureitistön kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on tarjota kuntalaisille laadukas, monipuolinen, helposti saavutettava, esteetön ja viihtyisä virkistysympäristö. Lisäksi hankkeessa halutaan houkutella kuntalaisia liikkumaan luonnossa, sekä helpottaa alueen koronan myötä kasvanutta käyttöpainetta kunnostamalla nykyistä reitistöä.
Ratkaisu
Tavoitteiden saavuttamiseksi hankkeessa muun muassa kunnostettiin vanhoja taukopaikkoja lisäämällä tulistelumahdollisuuksia ja parantamalla taukopaikkojen varustelutasoa. Uudet nuotiopaikat mahdollistavat esimerkiksi väljemmän retkeilyn. Lisäksi päätettiin hankkia kokonaan uusi ulkokeittiörakennus, joka on avoimesti kuntalaisten käytössä. Ulkokeittiö toteutetaan laadukkaasti ja hyvin ympäristöönsä sopivasti. Kuntalaisten lisäksi se palvelee myös matkailijoita, sillä ulkokeittiö tulee sijoittumaan Limingan suosituimman käyntikohteen yhteyteen, Liminganlahden luontokeskuksen ja lintutornin lähettyville.

Ulkokeittiö mahdollistaa ruuan valmistamisen ja eväiden nauttimisen sisätiloissa. Ulkokeittiö soveltuu hyvin retkeilyn taukotilaksi, mutta sitä voidaan hyödyntää myös esimerkiksi vapaamuotoisten työpaikkakokousten pitopaikkana. Ulkokeittiön tuntumassa sijaitsee myös uusi luontokoulu, ja luontokoulun vierailijat voivat hyödyntää myös ulkokeittiötä tutustumiskäyntiensä yhteydessä.
Tulokset
Ulkokeittiö valmistuu lokakuussa 2021, joten käyttökokemuksia ei vielä ole. Ajatus on kuitenkin otettu kuntalaisten keskuudessa ilolla vastaan.

Yhteyshenkilöt

Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi
marja-riitta.vavuli-kiviniemi(ät)liminka.fi
Lii­ke­lai­tos­joh­ta­ja (kunnallistekniikka)
Limingan kunta
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Toimialat

Toiminnot

Teemat