14.9.2021
Helsingin kaupunki, Helsinki

Työntekijät monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden airueina: We Walk With Pride!

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
We Walk With Pride oli alun perin Susanna Snellmanin vuonna 2018 vetämä omaehtoinen juoksulenkki Lammassaareen. Helsingin kaupunki on Priden pääyhteistyökumppani ja koronan rajoittaessa kulkueen järjestämistä lähdimme miettimään, mikä voisi olla sopivan ketterä ja yhteisöohjautuvuutta tukeva tapa osoittaa tukea monimuotoiselle Helsingille.

Jo alussa todettiin, että mitä ikinä järjestettäisiinkin, sen pitäisi lähteä työyhteisöistä itsestään ja sen pitäisi muokkautua monenlaiseen eri työarkeen sopivaksi. Siihen pitäisi saada kaikki mukaan ja kaikille pitäisi mahdollistaa tapa osallistua. Tämä ei ole aina yksinkertaista, sillä suuri osa kaupungin työyhteisöistä on kiinni asiakastyössä ja palvelutuotantoa ei voi laittaa hetkeksikään katkolle.
Ratkaisu
Päätettiin kokeilla josko We Walk With Pride soveltuisi skaalattavaksi koko Helsingin kaupungin käyttöön. Susanna lähti vetämään projektia nopeasti eteenpäin kaupunkitasoisesti ja yksi työyhteisö toisensa jälkeen lähti mukaan toteutukseen. Pian se oli jalkautunut kaikkialle ja kaupunki oli sitoutunut jakamaan Instagramissa työyhteisöjen omia Pride-kulkueita. Kuvia on vieläkin katsottavissa Instagramissa hashtagilla #wewalkwithpride

Kävelyitä järjestettiin We Walk With Pride-viikon aikana kirjastoissa, virastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja monenkirjavasti erilaisissa työyhteisöissä.

Virallisena suojelijana toimi pormestari Jan Vapaavuori, joka itsekin toteutti oman kävelynsä esikuntansa kanssa.

Kaupunkitasoisen ja monimuotoisuutta sekä yhdenvertaisuutta isosti juhlistavan konseptin toteuttaminen maksoi nolla euroa.
Tulokset
We Walk With Pride nosti esille sen, että melkein 40.000 työntekijän työnantaja kykenee toimimaan ketterästi yhteiseen tavoitteiseen päästäkseen ja että kaupunki kokee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden erittäin tärkeänä. Tarvittiin vain toimeenpaneva moottori ja positiivinen tekemisen henki ja uusi konsepti oli syntynyt. Konsepti tullee pysyväksi osaksi Pride-yhteistyötä ja vuosittaiseksi monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden esiin nostajaksi Helsingin kaupungin henkilöstössä.

Yhteyshenkilöt

Susanna Snellman
susanna.snellman@hel.fi
Projektipäällikkö
Helsingin kaupunki, Stadin HR (kaupunginkanslian henkilöstöosasto)