25.9.2019
Hämeenkyrön kunta, Hämeenkyrö

Hyvä boogie - jatkuvan kehittämisen ylläpito

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Jatkuvalle kehittämiselle on suuri tarve. Uudet työntekijäsukupolvet kasvavat automaattisesti työelämään, johon oman työn ja työyhteisöjen kehittäminen kuuluu vahvasti. Mutta meikäläisten ikäiset, joilla jo työelämää on takana tai meikäläiset, jotka työskentelevät kunnissa (jotka totuttu näkemään pitkän aikaa kankeina ja samalla tavalla työtä tekevinä yksikköinä) olemme tottuneet vakauteen. Mutta siihen ei ole varaa enää. Olen myös huomannut, että alkutaival työn kehittämisessä on täynnä innostusta ja sitä iloakin, mutta moni meistä palaa vanhaan. Joku resurssien takia, joku innostuksen lopahtamisen vuoksi, jokin pitää enemmän vanhasta jne. Innostuksen ylläpitoa ja kuntatyön kehittämistä pitää pystyä jatkamaan ja siihen pitää kiinnittää enemmän huomiota, jotta alkuaskeleet uuden työn parissa eivät menisi hukkaan, unohtuisi.

Tavoitteena on siis pitää yllä hyvää fiilistä, tehdä kuntatyötä näkyväksi, vinkata hyviä keinoja mm. sosiaalisen median kautta ja innostaa työkavereita tekemään samoin.
Ratkaisu
Olen itse liputtanut aktiivisesti kuntatyön työtavan muutoksesta sosiaalisen median kautta. Kertonut avoimesti tekemästäni työstä, jakanut ideoita ja viestinyt hyvästä meiningistä.
Myös positiivisen ilmapiirin ylläpito on todella merkittävää, myös työn kehittämisen kannalta, joten siihen panostamiseksi halusin laajentaa esimerkkiäni oman lähimmän työyhteisön ulkopuolelle koskemaan koko kuntaa. Niinpä lanseerasin viime vuoden lopulla HämeenkyröHyvämieli - kampanjan, jonka tarkoituksena oli vielä positiivista viestiä toisille työntekijöille yli toimialarajojen sekä tutustuttaa kunnan työntekijät toisiinsa laajemmin. Laitoin 3 viestikapulaa (suklaalevy + viesti) liikkelle ja kapulat löysivät uusia ihmisiä, uusine työtapoineen, ihanien työntekijöiden viestiä eteenpäin viedessä. Lisää tempauksesta on luettavissa twitterissä ja instagramissa : #HämeenkyröHyväMieli tunnisteella.

Kaikki tämä, on tehty kustaanusvapaasti ja resursseja lisäämättä. Tämä tarvitsee vaan annoksen iloa ja innostusta ja aitoa halua parantaa viestintää ja työilmapiiriä. Onhan se selvää, että työnilosta hyötyy myös asiakkaat !
Tulokset
Iloisemmat ilmeet, kehuminen ja kannustaminen, avun pyytäminen ja toisen työn arvostaminen lisääntyivät. Yhteistyö on helpompaa kun viestin avulla löydettiin uusia työkavereita ja ymmärrys toisen työntekijän tekemästä tärkeästä kuntatyöstä tuli tutummaksi.

Itse tulen jatkamaan avointa kanssakäymistä työkavereiden kanssa. Toivon että esimerkilläni saan muut innostumaan ja kertomaan omasta työstä avoimemmin.
Kehittämiseen ovat osallistuneet

Yhteyshenkilöt

Outi Koskinen
outi.koskinen@hameenkyro.fi
terveydenhoitaja
Hämeenkyrön kunta