22.9.2021
Limingan kunta, elinvoimapalvelut, Liminka

Elinvoiman syysretki

Valmisteilla

Tarve ja tavoitteet
Edellinen syysretki toteutettiin ennen koronapandemiaa, syksyllä 2019. Tuolloin kokemukset retkestä olivat positiivisia, ja osallistujat kokivat, että retki nostatti tiimin ryhmähenkeä. Henkilöstö on vaihtunut osittain edellisen retken jälkeen, ja koronarajoitusten aikana kokoontumiset koko tiimin kesken ovat olleet harvinaista herkkua. Etätyöskentelyn huomattavan lisääntymisen vuoksi uudet työntekijät ovat tutustuneet kollegoihinsa tavanomaista hitaammin, ja muiden tekemät työtehtävät ovat saattaneet jäädä uusille työntekijöille vieraiksi.
Ratkaisu
Elinvoimatiimin seuraava syysretki toteutetaan lokakuussa 2021, ja retki suuntautuu Kalajoelle. Retken tarkoitus ei ole ainoastaan nostattaa tiimihenkeä, vaan samalla tutustutaan paikallisten yritysten ja organisaatioiden toimintaan. Kalajoelta haetaan esimerkiksi inspiraatiota ja mallia matkailumarkkinointiin ja paluumatkalla Raahessa kuullaan paikallisen yrittäjän kokemuksia hanketukien hyödyntämisestä. Vierailuiden ja tutustumisen lisäksi yhden yön retki pitää sisällään työpajatyöskentelyä, jossa suunnitellaan tulevan vuoden suuria työlinjoja ja myös esitellään tiimin jäsenille oman työn sisältöä.
Tulokset
Retken tuloksena syntyy elinvoimatiimin oma perehdytysohje, johon otetaan mallia aikaisemmin konsernipalvelujen asumisen ja kaavoituksen tiimin jäsenten laatimaa perehdytysohjetta. Tavoite on, että jatkossa elinvoimatiimin jäsenet tuntevat hyvin sekä työkaverinsa, että heidän työtehtävänsä. Tämä helpottaa avun pyytämistä ja saamista, kun jokainen tietää, minkä asioiden ja alojen asiantuntijoita tiimikaverit ovat.

Yhteyshenkilöt

Teemu Haapala
teemu.haapala@liminka.fi
Elinkeinojohtaja
Limingan kunta