Saavutettavuusseloste

Kuntatyö2030-ohjelman verkkopalveluita koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Sen mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tavoitteenamme on, että Kuntatyö2030 verkkopalvelut ovat helppokäyttöisiä ja kaikkien saavutettavissa. Olemme käyttäneet apunamme erilaisia työkaluja saavutettavuuden arvioimiseen. Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 7.2.2022.

Digipalveluiden saavutettavuuden tila

Kuntatyö2030 verkkopalvelut ovat suurelta osin saavutettavuusvaatimusten mukaisia. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta sivustolla ei ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita, vaan ne täyttävät WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tasojen kriittiset vaatimukset.

Sivustollamme on tällä hetkellä seuraavia ongelmia:

Kieli

Pyrimme käyttämään selkeää ja ymmärrettävää kieltä verkkosivustollamme. Tekojen tori -verkkosivulle voi kuka tahansa kuntaorganisaatiossa työskentelevä henkilö kirjoittaa tekstin. Muokkaamme näitä tekstejä vain kevyesti, joten ne eivät välttämättä ole loppuun asti hiottuja.

Liitetiedostot

Sivuston liitetiedostot eivät ole kaikilta osin vaatimusten mukaisia. Yritämme välttää liitetiedostojen viemistä verkkosivustolle, elleivät ne ole perustellusta syystä tarpeellisia.

Lomakkeet

Lomakkeet eivät täytä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia. 

Podcastit

Podcasteja ei ole tekstitetty.

Videot

Noudatamme videoiden saavutettavuusvaatimuksia 23.9.2020 alkaen. Tekstitämme videot, jotka ovat katsottavissa sivuillamme yli kaksi viikkoa. Osa aiemmin julkaistuista videoista on tekstitetty.

Julkaisemme videot Kuntatyö2030 Youtube-kanavalla. Jaamme niitä verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Visuaalinen ilme

Sivuston ulkoasussa käytettyjen värien kontrastit eivät ole kaikilta osin riittäviä. Sivustolla on myös elementtejä, joissa tekstiä on kuvien päällä niin, ettei tekstin ja taustan välinen kontrasti ole aina paras mahdollinen.

Saavutettavuuspalaute

Toivomme, että annat meille saavutettavuuspalautetta ensisijaisesti verkkolomakkeella.

Lomake saavutettavuuspalautteen antamiseen >

Voit myös lähettää palautetta sivustomme saavutettavuudesta sähköpostilla osoitteeseen kuntatyo2030@kt.fi. Toivomme, että laitat viestin otsikoksi "Saavutettavuuspalaute". Kerrothan viestissäsi saavutettavuusongelmia sisältävän verkkosivun osoitteen. Näin palautteesi käsittely on helpompaa. Vastaamme sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua.

Valvontaviranomainen

Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon kuluessa, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000