Kekseliäät kehittäjät kunta-alalla juttusarja

Juttusarjassa kerrotaan kuntatyöpaikkojen kekseliäistä ratkaisuista ja kehittämistyöstä ja nostetaan esille korona-aikana kehitettyjä toimintamalleja. Juttuja tehdään kymmenen.

Sarja liittyy Kekseliäät kehittäjät -hankkeeseen, jossa tehdään näkyväksi korona-ajan toimintamalleja ja oppeja ja haastatellaan kuntatyöpaikkojen johtoa ja henkilöstön edustajia virtuaalisissa kehittämistyöpajoissa. Vuoden 2021 loppuun mennessä tehdään 50 haastattelua. Lue lisää hankkeesta tästä linkistä. 

 

Kunta-alan kekseliäät kehittäjät korona-aikana


Korona-aika on koetellut kunta-alaa. Haasteita on riittänyt ja monenlaisia muutoksia on ollut pakko tehdä jopa yhdessä yössä. Tästä huolimatta palvelut eivät ole lamaantuneet ja uusia palveluja on kehitetty. On otettu mittava digiloikka. Kehittäminen kunta-alalla ei ole päättynyt pandemiaan, se on pikemminkin lisännyt organisaation omien toimintamallien ja uusien palvelujen kehittämistä. Selviytymisen avaimia pandemia-aikana ovat olleet hyvän työelämän peruspilarit kuten luottamus, yhteistyö ja avoimuus. Lue lisää ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanun blogista miten korona-aikana on kunta-alalla selviydytty

 

Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu KT Kuntatyönantajat
 

Varkauden kaupungin varahenkilöstössä on hyvä meininki ja yhteishenki  

Varkauden kaupungissa toimii varahenkilöiden työyhteisö, jonka työntekijät tekevät sijaistamistyötä laaja-alaisesti tehostetun palveluasumisen yksiköissä, kotihoidossa sekä uudessa Aalto hyvinvointikeskuksessa, monissa työpisteissä. Varahenkilöstössä on hyvä tekemisen meininki. Oman porukan tekemiseen ja omaan porukkaan luotetaan. Lue lisää täältä.

Palveluasumisen ja varahenkilöstön esimies Kirsi Rintala
 

Kauhajoen hyvinvointitoimialalla luotetaan työntekijöiden osaamiseen ja yhteistyöhön

Kauhajoen hyvinvointitoimiala tuottaa huippupalveluja osaavien työntekijöiden ja kaupungin johdon vahvalla tuella. Tehtäväalue on laaja kattaen kirjastotoimen, nuorisotyön, vapaan sivistystyön sekä kulttuuri- ja liikuntapalvelut.  Toimintaa ja palveluja kehitetään koko ajan kaupungin sisällä ja yhteistyössä muiden kanssa. Vaikka pandemia on tuonut toimintaan haasteita, on uudenlaisia palveluja kehitetty vaikka kuinka paljon.

Lue lisää Kauhajoen hyvinvointitoimialan kehittämistyöstä

 

Kauhajoen hyvinvointitoimiala
 

Petäjävedellä uskotaan yhteisöllisyyteen, työniloon ja työssä kehittymiseen

Keski-Suomessa sijaitsevassa Petäjäveden kunnassa on kehitetty parempaa työelämää jo pitemmän aikaa. Työelämää on kehitetty omin voimin mutta myös ulkopuolisten asiantuntijoiden ja rahoituksen avulla. Työn tekemisessä uskotaan yhteisöllisyyteen, työniloon ja työssä kehittymiseen.

Lue lisää, mitä ja miten Petäjävedellä kehitetään ja mitä mieltä kunnan edustajat ovat pandemia-ajasta?

Petäjäveden logo
 

WinNovassa kehitetään työelämää kumppanuusajattelulla

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovassa yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa kehitetään järjestelmällisesti ja työelämän kehittäminen on ammatillisen koulutuksen ohella oppilaitoksen toinen ydintehtävä.

Lue tästä linkistä lisää miten WinNovassa kehitetään kumppanuuksia työelämän kanssa ja mitä uusia toimintamalleja oppilaitoksessa on otettu käyttöön pandemian aikana.

 

 

Winnovan työelämäpalvelujen henkilöstö