29.9.2021
Kangasalan kaupunki/viestintä, tapahtumat, Kangasala

Virtuaalitapaamiset edistävät vuoropuhelua kaupungin ja asukkaiden välillä

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Alkuvuodesta 2021 Kangasalla kokeiltiin kaupunginjohtajan virtuaalitapaamisia kahden livetapaamisen muodossa. Virtuaalitapaamisten tavoitteena oli edistää vuoropuhelua kaupungin ja sen asukkaiden välillä.

Mitkä kysymykset Kangasalla askarruttavat? Entä miten kaupunki voisi niitä toiminnallaan edistää? Onko Kangasalla jokin erityisen hyvin vai kaipaako jokin asia muutosta? Kaupunkilaisten esittämiä ajankohtaisia kysymyksiä, kommentteja sekä kehitysehdotuksia oli mahdollista pohtia tilaisuuksissa.

Suorassa lähetyksessä katsojat saivat esittää kaupunginjohtaja Oskari Auviselle kysymyksiä ja kehitysehdotuksia kaupungin palveluihin liittyen. Kysymyksiä sai lähettää myös ennakkoon.

Kangasala tahtoo olla palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, jossa asiakkaat kohdataan silloin ja siellä missä he liikkuvat. Virtuaalitapaamiset ovat osa tämän palvelulupauksen täyttämistä.
Ratkaisu
Kokeilu saavutti suuren suosion, joten virtuaalitapaamisten kokonaisuutta laajennettiin tapahtumasarjaksi, joka kattaa kaikki kaupungin palvelukeskukset.

Kaikki vuoden 2021 tapaamiset järjestetään Teams live –tapahtumina. Tilaisuuksiin voi osallistua suorana, tai niiden nauhoitteet voi katsoa jälkikäteen. Nauhoitteet tulevat myöhemmin tekstitettyinä kaupungin videoviestintään tarkoitetulle Kangasala-kanavalle.

Osallistujat pääsevät liittymään tapahtumiin osallistumislinkin kautta, joka aukeaa sekä selaimessa, että sovelluksessa. Tapahtumaan voi osallistua joko puhelimen, tabletin tai tietokoneen välityksellä. Microsoftin Teams Live Event on virtuaalisten tilaisuuksien järjestämiseen tarkoitettu sovellus, jonka avulla tuotetaan verkkoyleisöille lähetettäviä tapahtumia.

Tulokset
Kaupunginjohtajan tapaamisten lisäksi on jo järjestetty sivistyskeskuksen ja teknisen keskuksen virtuaalitapaamiset, seuraavaksi on vuorossa sosiaali- ja terveyskeskuksen tapaaminen. Lisäksi Kulttuuri- ja hyvinvointitori- tapahtuman yhteydessä järjestettiin uusille asukkaille virtuaalitapaaminen "Tervetuloa Kangasalle". Tapaamisissa asukkaat ovat voineet kysyä kunkin palvelun asiantuntijoilta esim. rakentamiseen, kaavoitukseen, ulkoalueisiin, ateria- ja siivouspalveluihin, vapaa-aikaan, koulutukseen, varhaiskasvatukseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden virtuaalitapaamisessa voi esittää kysymyksiä esim. terveydenhoidosta sekä asumis- ja vammaispalveluista.

Vastaavia tapaamisia järjestetään myös jatkossa.

Liitteet
Kangasalan kaupunginjohtajan virtuaalitapaaminen 2021.jpg

Yhteyshenkilöt

Annikka Lampo
annikka.lampo@kangasala.fi
Tiedottaja
Kangasalan kaupunki