22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava

Sulkavan keittiön jumppa-arpajaiset

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä jokaisessa työtehtävässä.

Sulkavan keittiöt halusi pitää hauskaa, mutta samalla tehdä jotakin hyödyllistä. Sellaista, joka auttaa jaksamaan ja joka lisää tuottavuutta asiakkaalle isossa kuvassa. Syntyi idea jumppa-arpajaisista.

Televisio ja uutiset ovat täynnä tarinaa siitä, kuinka istuminen tappaa ja kuinka ihmisen on liikuttava. Keittiöillä haluttiin varmistaa, että asiakkaan lisäarvo ei jää ainakaan jaksamisesta kiinni. Järvi-Saimaan Palvelut vielä kun on yhtiönä sellainen, jossa saa kokeilla heti erilaisia ideoita. Ihmiset liikkeelle, ilon kautta.
Ratkaisu
Ratkaisu on usein lähempänä kuin arvaammekaan. Pistetään siis eri liikkeet jälkiruokakippoon ja aletaan hommiin. Ei mietitä ja sohlata sen enempää. Jokainen osasi sellaisia liikkeitä, joita pystyttiin käyttämään. On liikkeitä selälle, käsille, pakaroille, kaikille tarpeellisille lihaksille. Venytyksiä ja nopeampia liikkeitä. Noin 8 minuuttia päivässä.

Ratkaisua ei alettu ihmettelemään ja miettimään sen toimivuutta. Oli tahtotila ja osaaminen. Kaikki resurssit, jotka tarvitaan tämän kokeilemiseen. Ei tässä suunnittelemaan aleta, vaan kokeillaan. Ja opitaan siitä.
Tulokset
Kokeilu on jatkunut kohta jo yli puoli vuotta. Ensimmäisestä kerrasta oppineena huomattiin, että hommahan toimii. Sulkavalla toimitaan avokeittiössä, jonne on suora näköyhteys ruokailusalista. Lyhytkin verryttely pistää veren liikkeelle ja aivot toimimaan. Se saa asiakkaille hymyn suupieliin, sekä henkilöstölle aimoannoksen lisäbuustia päivään.

Kustannus - 0,00 €. Emme laskeneet tähän yhden muovisen jälkiruokakipon, kynän musteen ja yhden A4- paperiarkin hintaa. Takaamme, että se ei ole paljon. Vaikuttavuus taas on.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy