22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Juva

Soppaa tykistä!

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä.

Juvan keittiöillä haluttiin tehdä ruokaan liittyvä tempaus. Vieressä on vanhojen ihmisten koti, terveyskeskuskin. Ihmisiä liikkuu liepeillä nälkäisinä ja janoisina. Joku odottaa miestään röntgenistä ja joku tuli katsomaan vanhaa Holger-enoaan. Alueelle tarvitaan toimintaa. Liikettä. Ruokaa.
Ratkaisu
Juvan keittiöillä ei kauaa aikailtu kokeilua ihmetellessä tai suunnitellessa. Keittiöiltä otettiin puhelu suhdeverkostosta ja heidän kauttaan järjestyi pihalle soppatykki. Päätettiin siis ruokkia koko naapurusto. Ihminen on kautta aikain kerääntynyt hyvän ruuan ympärille.

Kaikki tietävät, että ruoka maistuu ulkona paremmin. Kaikki tietävät myös sen, että kun keräännytään yhdessä syömään, niin tarina lentää ja iloa on aivan eri lailla kuin neljän seinän sisään lukkiutuneilla. Keittiötä ei huolettanut soppatykillä kokkaaminen. Vaikka se oli kaikille vierasta. Maailma on täynnä tietoa ja ruuan laiton ammattilaisella ei mene helposti sormi suuhun.
Tulokset
Ruokailusta tuli menestynyt. Uusi avaus taas avautumisena maailmaan. Työelämästä, jossa sosiaalinen näkökulma on isosti läsnä. Ja työyhteisöstä, joka tunnistaa mahdollisuuksia autonomisesti ja omasta innosta lähtien. Kaikkien iloksi.

Nyt on myös taitoa tehdä elämyksellistä ruokaa, mikäli pitkät sähkökatkot hankaloittaisivat muuten elämää.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy