26.9.2019
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ryhmäkoti Väinölä, Myrskylä

Riksaralli - yhteinen tapahtuma yhteistyökumppaneille ja omaisille

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Idean kehittäminen ja jatkojalostus on lähtenyt ajatuksesta paloitella tehostetun asumispalvelun Ryhmäkoti Väinölän vuosi kuukausien mukaan isoihin tapahtumiin. Suunnitelmassa on yksi iso "juhla" jokaiselle kuukaudelle. Näitä järjestettiin jo edellisenä vuonna 2018 ja nyt 2019 on ollut impletoinnin vuosi, jolloin joka kuukausi on järjestetty tapahtuma Pariisin viikosta vohvelikestien kautta Riksaralliin.
Riksarallin idea tuli siitä, kun haluttiin ottaa huomioon lähialueen yrittäjät, jotka lahjoittivat riksapyörän edellisenä syksynä Väinölälle. Riksarallin tarkoitus oli koota asukkaita, asukkaiden omaisia ja muita myrskyläläisiä yhteen kesän lopuksi. Aluksi tapahtuman ajankohta oli jo keväällä, mutta se muuttuikin.
Ratkaisu
Kaikki pääsivät mukaan riksarallin suunnitteluun viikkopalaverin yhteydessä, hyviä ideoita otettiin vastaan ja tehtävien vastuita jaettiin työyhteisössä. Yrittäjille jaettiin henkilökohtaiset kutsut ja muuten Facebookin kautta tapahtumaa mainostettiin yleisölle. Seinällä oli myös mainos omaisten nähtävillä.
Tulokset
Tämä tapahtumien järjestäminen kuukausittain on tuonut yhteisöllisyyttä työyhteisöön, näkyvyyttä koko talolle ja varmasti ikimuistoisia hetkiä asukkaille. He ovat päässeet nauttimaan niin Pariisista kuin rallitapahtumasta yhdessä. Samalla on ollut mahdollisuus tehdä työtä näkyväksi ja saada yhteistyökumppaneita lisää mukaan toimintaa. Säästöjen näkökulmasta kaikki on tehty itse ja rahoitettu myös riksapyörää lukuun ottamatta.
Työntekijän yksilölliset vahvuudet ovat nousseet paremmin esille ja jokaiselle on löytynyt jokin tehtävä tapahtuman toteuttamisessa. Tämä lisää myös me-henkeä. Hyvää ja positiivista palautetta on saatu Facebookia myöten, joka auttaa työssä jaksamista ja yrittämistä.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Kati Reijonen
kati.reijonen@phhyky.fi
geronomi
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä / ryhmäkoti Väinölä