12.9.2022
Limingan kunta, Liminka

Pyöräily on se mikä kannattaa!

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Erään hankkeen maksatushakemuksen yhteydessä havaittiin, että valveutuneet työntekijät olivat hakeneet korvausta polkupyörällä päivän aikana tekemistään siirtymistä eri työpisteiden välillä. Tämä herätti elinvoimapalveluiden työntekijät tarkastelemaan asiaa tarkemmin, ja toden totta KVTES:n mukaan polkupyörällä tehdyistä, vähintään 1 kilometrin mittaisista siirtymistä voi hakea kilometrikorvausta, joka on 0,84 euroa päivässä. Asia ei ollut yleisesti työntekijöiden tiedossa, ja siksi edusta päätettiin viestiä yleisesti koko kunnan henkilöstölle.
Ratkaisu
Polkupyörällä suoritettujen ajojen kilometrikorvauksesta tiedotettiin koko henkilöstölle sähköpostilla, minkä lisäksi tieto edusta lisättiin myös intranettiin. Sähköpostiohjeistuksella neuvottiin, miten korvausta voi hakea ja samalla muistutettiin korvauslaskujen laatimisen hyvistä käytänteistä. Viestillä haluttiin kannustaa henkilöstöä suosimaan polkupyörää työpäivän aikana tehtävissä siirtymissä aina, kun se on mahdollista. Kehoitus on linjassa Limingan kestävää kehitystä tukevien hankkeiden sekä kuntalaisten ja henkilöstön hyvinvointia koskevien tavoitteiden kanssa.
Tulokset
Tiedote polkupyörällä tehtyjen siirtymien korvauksesta on toimitettu henkilöstölle vasta viikko sitten, joten tulokset eivät ole vielä nähtävillä. Tiedotus kuitenkin lisäsi tietoisuutta edun olemassaolosta ja kannustaa henkilöstöä toivottavasti harkitsemaan työpäivän aikana tehtyjen siirtymien kulkupeliä entistä tarkemmin. Kilometrikorvaus on pieni, mutta mukava lisä, joka voi edistää henkilöstön liikkumista myös työajalla ja tukea siten terveitä elämäntapoja.

Yhteyshenkilöt

Katariina Huikari
katariina.huikari(ät)liminka.fi
Projektipäällikkö
Limingan kunta
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta