4.10.2019
Hämeenlinnan kaupunki, Henkilöstöpalvelut, Hämeenlinna

Polkupyrä pitkästä palveluksesta

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Jo vuonna 2007 palkitsemisohjeen uusimisen yhteydessä Hämeenlinnassa otettiin käyttöön polkupyörä palveluvuosilahjana. Hämeenlinnan kaupunki muistaa henkilöstöään lahjalla 20, 30 tai 40 vuoden palveluksesta. Palveluvuosilahjaan ovat oikeutettuja henkilöt, joilla tasavuodet 20, 30 tai 40 v Hämeenlinnan kaupungin palvelua ovat täyttyneet edellisen vuoden aikana. Lahjaksi valikoitui useampi polkupyörämalli, koska halusimme tukea henkilöstön hyvinvointia ja heidän omaa vastuutaan työkyvyn ylläpitämiseksi. Polkupyörät ovat laadukkaita kotimaisia pyöriä.Ratkaisu
Palkitsemisjärjestelmää on vuosien varrella useamman kerran päivitetty mutta erittäin suosittuna ja arvostettuna pidetty pyörälahja on säilynyt palkitsemisvaihtoehtona. Polkupyörät hankintaan säännöllisin väliajoin kilpailutettavalta yhteistyökumppanilta.
Valittavissa on erimallisia polkupyöriä; 7-vaiheinen polkupyörä, matalarunkopyörä, jopo, hybridipyörä tai kuntopyörä. Lahja sisältää myös pyöräilykypärän ja valon. Pyörälahjan valitsee reilut 90% palkittavista, muita lahjavaihtoehtoja ovat 2 vrk kylpyläloma tai lahjaraha.
Lahjat jaetaan kerran vuodessa toukokuussa järjetettävän ulkoiluiltapäivän yhteydessä.
Tulokset
Vuosien varrella olemme jakaneet henkilöstölle yli 1000 polkupyörää ja moni työpaikalle pyöräilevä on saanut kipinän kulkea työmatkan polkupyrällä, koska on palveluvuosilahjana saanut itselleen laadukkaan polkupyörän.

Yhteyshenkilöt

Anne Iijalainen
anne.iijalainen(ät)hameenlinna.fi
henkilöstö- ja hallintojohtaja
Hämeenlinnan kaupunki/ henkilöstöpalvelut

Sanna Palo
sanna.palo(ät)hameenlinna.fi
henkilöstösihteeri
Hämeenlinnan kaupunki/ henkilöstöpalvelut
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Tulosta