25.6.2018
Karhunpesän päiväkoti, Kontiolahti

Päiväkodin oma laulu Karhunpesän vieraskirja

?

Tarve ja tavoitteet
Olimme tilanteessa, jossa päiväkoti toimi väliaikaistiloissa ja uusi pk oli rakenteilla. Päivittäin kanssamme asioiva, entinen musiikkikaupan omistaja, kysyi mielipidettämme josko hän säveltäisi laulun uuteen päiväkotiin. Me tietysti hihkuimme ilosta ja seuraavana päivänä sävellys oli valmis! Sanoitukseen hän pyysi apua ja teimme kertomuksen, jossa tulevan päiväkodin ryhmien lintuaiheiset nimet tulisivat esille. Säveltäjän kaveri, musiikkiliikkeen omistaja Kajaanista, teki kertomuksen pohjalta mukavan sanoituksen.
Ennen uuden pk:n valmistumista harjoittelimme jo vähän uutta laulua, mutta varsinaisesti otimme sen käyttöön samalla kuin päiväkodin. Päiväkodin virallisena avajaispäivänä kutsuvieraat ja luottamushenkilöt kannustivat levyttämään laulun.
Ratkaisu
Laulun saattaminen cd:lle olikin työläämpi juttu; se on aika kallista ja jotta tulos olisi hyvä, tarvittiin ammattilaisten apua. Niinpä säveltäjä kokosi tutun porukan ja kun saimme rahoituksen selväksi, aloimme työhön. Laulua harjoiteltiin joka ryhmässä ja erityisesti esikoulun opettajat ja lapset olivat kantavana voimana. Päiväkodin saliin perustettiin yhdeksi aamuksi studio, jossa laulua äänitettiin. Jokainen lapsi oli mukana, jotta kaikille jäisi kokemus yhteisestä tekemisestä.
Kun cd tuli painosta, pidimme päiväkodissa levyjulkkarit, jossa muun ohjelman lisäksi kuuntelimme cd:n. Paikalla oli myös radion ja lehdistön edustajia.
Päiväkodin kaikissa yhteisissä juhlissa on oma laulu laulettu.
Cd:tä on myyty lasten perheille, lisäksi sitä annetaan lahjaksi ja tervehdykseksi.
Säveltäjä ja sanoittaja ovat antaneet laulun oikeudet lahjaksi.
Tulokset
Olihan tämä hauska, mieleenpainuva ja opettava kokemus meille kaikille. Ei ehkä tule uutta vastaavaa tilannetta, mutta laulu toivottavasti jää elämään ja leviää muuallekin, koska tulos on reipas uusi lastenlaulu, joka sopii eri tilanteisiin ja kaikkiin vuodenaikoihin. Sopii myös näyteltäväksi, joka kenties on meidän seuraava askel...
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Pirkko Turunen
pirkko.turunen@kontiolahti.fi
päiväkodin johtaja
Kontiolahden kunta