22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava

Onnea ja iloa asiakkaille!

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä jokaisessa työtehtävässä.

Sulkavan keittiöt toimivat ikäihmisten kodin yhteydessä. Sellaisen, jossa he saavat tarvitsemiaan palveluita. Jotkut puhuvat vanhainkodista, jotkut taas palvelutalosta, osa palvelulaitoksesta. Me emme. Olemme osana ihmisten kotia. He nyt vain sattuvat olemaan vanhoja. Keittiöstämme lähtee ruokaa muihinkin Sulkavan kunnan paikkoihin, mutta tämä suurehko koti keittiön vieressä on lähin Sulkavan keittiön sidosryhmä.

Keittiöillä alettiin miettiä hyvää elämää. Vanhuutta. Kahvipöytäkeskustelussa juteltiin, että mitähän me sitten haluaisimme vanhana tehdä. Jotakin toimintaa olisi oltava. Pieniä ilon hetkiä, jotka nostaisivat mielen edes hetkeksi arjen yläpuolelle.
Ratkaisu
Kyllä me ainakin haluaisimme nauttia lasin viiniä tai jotakin raikasta kesäistä juomaa. Kesä oli maalannut puiden lehtiin kauniin vihreyden. Mikään ei estänyt meitä tarjoamasta raikasta kuplajuomaa. Vaikkakin alkoholitonta. Kauniista laseista. Ei mistään pahvimukeista, vaan kunnollisista shampanjalaseista. Ja näin tehtiin.

Keittiön väki hommasi kaikille lasit ja kuplajuomat. Yhteisen ruokailuhetken lopuksi he yllättivät asukkaat tarjoilemalla kaikille raikkaan juoman. Hymy nousi suupieliin. Tunnelatauskin. “Onko tämä minulle”, kysyi eräskin rouva. Kyllä vain. Jokainen meistä ansaitsee silloin tällöin hemmotteluhetken arjessaan.
Tulokset
Onnea ja iloa. Toisen ihmisen huomaamista ja huomioon ottamista. Työtä, joka ei lue kenenkään työsopimuksessa, mutta tekoja joille on aina paikkansa meidän kaikkien elämässä. Sulkavan keittiöt käänsivät katseensa muuhun kuin omaan perustyöhönsä ja miettivät asiakasta. Yli organisaatiorajojen ja yli työtehtävien. Tämä tarina jatkuu erilaisin ja ketterimmin tavoin Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kehittävän ja asiakaskeskeisen henkilöstön voimin.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy