24.9.2020
Varkauden kaupunki, Kotiin annettavat palvelut ja sairaalahoidon palvelualue/tehostettu palveluasuminen, Varkaus

Musiikkitervehdyksillä iloa arkeen tehostetun palveluasumisen yksiköissä

?

Tarve ja tavoitteet
Koronaepidemian vuoksi jouduimme miettimään erilaisia ja uusia toimintatapoja asumispalveluiden arkeen, kun vierailukiellot astuivat keväällä voimaan. Miten voisimme tarjota asumispalveluiden arkeen virikkeitä uudella tavalla?

Varkautelaisten muusikoiden Petri Hervannon ja Anssi Huotarin kanssa sovittiin hoivakotikiertueesta äitienpäivän alla kaikkiin Varkauden kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköihin. Muusikot lähtivät keikalle kahden kuukauden tauon jälkeen mielellään. Esiintymispaikoissa odotti yleisö, joille musiikillinen äitienpäivätervehdys oli todella iso asia. Tehostetun palveluasumisen asiakkaat pääsivät nauttimaan musiikkitervehdyksestä turvallisesti. Osa kuulijoista istui ulkona, osa parvekkeilla ja osa kuunteli esitystä omista huoneistaan, joiden ikkunat olivat auki.

Musiikki toi tunteikkaan hetken kaikille kuulijoille sekä myös esiintyjille. Hetkessä tunnelma oli mahtava ja yhteisöllinen - välimatkoista huolimatta. Asiakkaat nauttivat silminnähden tutuista lauluista ja auringosta. He lauloivat mukana ja osa laittoi ihan tanssiksikin. Musiikillinen hoivakotikiertue sai niin paljon hyvää palautetta ja kiitosta, että se toistettiin alkukesästä. Ikkunan tai parvekkeen alla toteutettiin myös muita yksittäisiä musiikillisia esityksiä kevään ja kesän aikana.
Ratkaisu
Sovimme varkautelaisten muusikoiden kanssa hoivakotikiertueesta ja sen toteuttamisesta. Vastasimme myös kustannuksista itse.
Tulokset
Musiikki toi tunteikkaan hetken kaikille kuulijoille sekä myös esiintyjille. Hetkessä tunnelma oli mahtava ja yhteisöllinen – välimatkoista huolimatta. Asiakkaat nauttivat silminnähden tutuista lauluista ja auringosta. He lauloivat mukana ja osa laittoi ihan tanssiksikin. Musiikillinen hoivakotikiertue sai niin paljon hyvää palautetta ja kiitosta, että se toistettiin alkukesästä. Ikkunan tai parvekkeen alla toteutettiin myös muita yksittäisiä musiikillisia esityksiä kevään ja kesän aikana.
Kehittämiseen ovat osallistuneet

Yhteyshenkilöt

Reetta Kettunen
reetta.kettunen@varkaus.fi
palvelualuepäällikkö
Varkauden kaupunki