9.9.2021
Lempäälän kunta / Korona valmiusryhmä, Lempäälä

Koko kuntakonsernin viikoittaiset Perjantaikahvit

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Koronapandemian alkuvaiheessa todettiin, että henkilöstön tulee saada ajantasaista tietoa, sekä mahdollisuus kysyä koronatilanteesta kuntatasolla. Päätettiin toteuttaa Poikkeusolokahvit virtuaalisesti Teamsin kautta.
Ratkaisu
Kunnan valmisryhmä päätti aloittaa viikoittaiset kunnanjohtajan vetämät Poikkeusolokahvit huhtikuun 2020 alusta alkaen. Samalla aloitimme seurannan koronabarometrillä Lempäälän kunnan osalta. Barometriin koottiin tietoa tartunnoista sekä koronatestissä käyneistä. Lisäksi perjantai-iltapäivän Poikkeusolokahveille koottiin ajankohtaista tietoa henkilöstölle sekä mahdollistettiin anonyymien kysymysten ja kiitosten lähettäminen intran kautta. Samalla sabluunalla ollaan jatkettu edelleen.

Kysymykset jaetaan etukäteen aihealueiden mukaisesti vastattavaksi johtoryhmälle tai asiasta vastaavalle asiantuntijalle. Vastaajat kirjoittavat vastauksensa suoraan Teams-kanavalla olevaan dokumenttiin. Tilaisuudesta otetaan tallenne ja se sekä tilaisuuden materiaali laitetaan intraan, josta ne ovat myös myöhemmin katsottavissa. Lisäksi koronabarometri laitetaan kunnan nettisivuille kuntalaisten nähtäväksi.

Syksystä 2020 alkaen Poikkeusolokahvien nimi vaihdettiin Perjantaikahveiksi. Henkilöstö toivoi Perjantaikahvien jatkoa syksyn 2020 Korona työhyvinvointikyselyssä, joten niitä on jatkettu edelleen.
Tulokset
Henkilöstö saa ajantasaista tietoa sekä vastauksia kysymyksiinsä nopeassa aikataulussa. Perjantaikahvit ovat lisänneet avoimuutta organisaatioomme. Lisäksi kunnan johto on tullut lähemmäksi ja saavutettavammaksi tämän mahdollisuuden myötä. Olemme saaneet myös viikoittain iloita yhdessä onnistumisista ja kiitoksista, joita on lähetetty kaikkien nähtäväksi. Erityisen tärkeänä on koettu ison organisaation nopea tiedon saaminen mieltä askarruttaviin kysymyksiin korona-aikana. Uskomme, että tämä toimintatapa jää meille käyttöön myös "uuden normaalin" aikana.

Voimme lämpimästi suositella vastaavaa muihinkin organisaatioihin!

Yhteyshenkilöt

Maarit Rönkkö
maarit.ronkko@lempaala.fi
Henkilöstöasiantuntija
Lempäälän kunta