9.10.2018
Kontiolahden kunta ravintohuolto, Kontiolahti

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ / KOULURUOKA 70 V.

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Kevättalvella oli esillä kunnan uusi strategia, ja ravintohuollossa pidimme sitä varten koulutuspäivän, jossa läsnä kouluttamassa oli Jere Penttilä. Kävimme yhdessä läpi perusteita ja mahdollisuuksia toteuttaa näkyvästi ravintohuollon toimintaa ja toimikenttää. Samalla pyysimme Jereä tulemaan tutustumaan koulun keittiön toimintaan seuraavana johtoryhmän jalkautumispäivänä. Tämä toteutui erinomaisesti.

Koulutustilaisuudessa suunnittelimme, kuinka voisimme parhaiten toteuttaa strategiaa yhdessä. Toiminnan kehittämiseksi meillä oli loppusuoralla koko ruokahuollon yhteinen koulutus lean-projekti, jonka avulla päivitimme ruokalistan ja talven aikana saimme kaikki valmistuskeittiöt 5 S mallin mukaisesti tehtyä.

Samalla esittelimme idean ilmaisesta kouluruoasta oppilaiden vanhemmille. Saisimme sillä ravintohuoltoon ja kouluruokailuun näkyvyyttä ja mainetta parjatusta kouluruoasta parempaan melko pienin kustannuksin.
Ratkaisu
Sovimme asiasta sivistystoimen kanssa, jolloin ajankohdaksi tuli 28.9. koulun ja kodin päivä. Sivistystoimen puoli osallistuu asian kustannuksiin tarjoamalla osallistujille jälkiruokakahvit.

Nyt olemme tehneet yhteistyössä kunnan viestintäosaston kanssa sosiaaliseen mediaan viikolla 39 videoklippejä koulukeskuksen ruokasalissa, jossa esittelemme koulussa viikolla tarjottavaa ruokaa. Asia on ollut eri medioissa esillä. Toiminta huipentuu kodin ja koulun päivänä huoltajille ilmaiseen kouluruokailuun. Ruokailuun osallistui ympäri kuntaa n. 100 oppilaan huoltajaa.
Tulokset
Päivitimme ruokalistan ja talven aikana saimme kaikki valmistuskeittiöt 5 S mallin mukaisesti tehtyä.
Keittiöitten toiminta on tehostunut ja olemme valmiimpia olemaan kunnan strategian mukainen palvelun tarjoaja kuntalaisille.
Näkyvin toiminta, kodin- ja koulunpäivän ilmainen ruokailu sai aikaan paljon hyvää palautetta kuntalaisilta.

Yhteyshenkilöt

Mika Kolehmainen
mika.kolehmainen@kontiolahti.fi
Ruokapalveluesimies
Kontiolahden kunta / Ravintohuolto