22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava

Hei me hiihdetään. Juhannuksena

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä jokaisessa työtehtävässä. Välillä hullutellen.

Ihmisen elämää kun miettii, niin se on kovin lyhyt korkeaotsaiseen ja ylenkatsovaan näivettymiseen. M.A Numminen on laulanut, että elämässä tärkeintä on Dägä. Tässä kohtaa se Dägä tarkoittanee juuri hulluttelua. Sulkavan keittiöissä huomattiin, että vieressä toimiva vanhusten kodin henkilöstö on hieman erkaantunut heistä. Yhteistyötä ei juurikaan ollut. Vaikka he toimivat samassa rakennuksessa. Kodissa.
Ratkaisu
Keittiön väki pisti tohinaksi. He tilasivat Digitalkkareilta tandemhiihtosukset. Päättivät pistää kilpailun pystyyn. Tavoitteena oli murtaa jäätä ja rakentaa parempaa suhdetta naapuriin.
Tulokset
Juhannushiihdot järjestettiin. Kisa järjestettiin vanhusten ikkunoiden alla. Näin jokainen pääsi osallistumaan kisaan ja kannustamaan suosikkiaan. Toimitusjohtajakin osallistui kisaan. Niin pahasti voittoa tavoiteltiin. Kävi kuitenkin niin kuten monessa muussa hyvässä tarinassa. Saavutettiin paljon enemmän.

Leikkimielisen kilpailun varjolla saavutettiin yhteinen luottamus ja ymmärrys. Keittiö ei kilpaile tai arvostele toisten työtä. Se haluaa olla mukana ihmisten arjessa. Niin vanhusten, kuin hyvää elämää mahdollistavien työntekijöiden kanssa. Syntyi hyvä yhteistyön suhde, joka kantaa tänäkin päivänä. Eri toimijoiden rajat hälvenevät ja kodin ihmisten näkökulmassa on vain yksi päämäärä. Hyvä elämä. Kullekin oman näköisensä.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy