22.9.2017
Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkava

Hattu- ja väripäivä

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Juvan, Sulkavan ja Rantasalmen kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on olla mukana tuottamassa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Olemme työhurjia. Töitä tehdään asiakkaan arvon tuottaminen mielessä jokaisessa työtehtävässä. Välillä hullutellen, mutta asiakkaan paras aina mielessä.

Sulkavan keittiöt toimii samassa yhteydessä vanhusten kodin kanssa. Sellaisen kodin, missä on paljon asukkaita. Yhteistyö syventyi keittiön ja läheisen senioreiden kodin kanssa Sulkavan keittiöiden aloitteesta. Haluttiin olla mukana naapurin arjessa. Sitä innostaen.
Ratkaisu
Keittiöt päättivät järjestää asukkaiden kanssa kaksi tempausta. Hattupäivän ja väripäivän. Hattupäivässä kaikki tulivat jonkun eriskummallisen hatun kanssa yhdessä syömään kakkua. Väripäivässä taas sovittiin yhteinen väri johon pukeudutaan, ja ei aikaakaan, kun henkilöstö ja keittiön väki oli haalimassa kasapäin kaikkea sinistä. Mieti näkyä. Kaikki kodin kymmenet asukkaat ja työntekijät pukeutuneena siniseen.
Tulokset
Näky oli hauska. Tämä kuulostaa pieneltä, mutta on isompaa. Sulkavan keittiöt onnistuivat pienellä kokeilulla ja innostuksella herättämään koko yhteisön yhteiseen tekemiseen. He rikastivat eivät ainoastaan omaa työtään, vaan myös täysin toisen yrityksen henkilöstön työtä. He näyttivät esimerkillään, että pienillä teoilla ja kengännarubudjetilla saa aikaan iloa ja innostusta. Kun vain on kekseliäs.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Simo Kaksonen
simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Kehitysjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy