17.2.2020
Ruoka- ja toimitilapalvelut, Eurajoki

"Selviytymislaatikko" äkilliseen ruokahuollon tarpeeseen

Käytössä

Tarve ja tavoitteet
Eurajoen kunnassa on 13 valmistuskeittiötä eri puolilla kuntaa. Neljällä koululla oppilaita on alle 40 ja näissä kohteissa yksi ruoka- ja toimitilatyöntekijä hoitaa koko koulun siivouksen ja ruokapalvelut yksinään.

Haasteeksi koettiin äkillisistä poissaoloista ja sijaispuutteesta johtuva ruokahuollon järjestäminen.
Ratkaisu
Tarpeesta johtuen kehitettiin ns. selviytymislaatikko, joka sisältää 40 kpl muovisia lautasia, muovimukit sekä ruokailuvälineet.
Isommassa keittiössä valmistetaan koululle ruoka ja henkilökuntaan kuuluva pakkaa lämpimän ruoan laatikkoon, ottaa selviytymislaatikon ja lähtee sijaistettavaan kohteeseen.
Kohteessa ruoka laitetaan tarjolle ja ruokailun jälkeen likaiset astian pakataan laatikkoon takaisin. Astiahuolto yms. toimii ruoan lähettäneessä keittiössä.
Tulokset
Hyöty on suuri. Tällä toimintamallilla pystymme suhteellisen pienellä työllä ruokkimaan koulun oppilaat. Aikaa matkasta riippuen menee lähtevällä työntekijällä alle 2 tuntia.
Erillistä perehdytystä kohteeseen ei tarvita, koska siellä ainoastaan tarjoillaan ruoka.
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Sirpa Virtanen
sirpa.virtanen@eurajoki.fi
ruokapalveluesimies
Eurajoen kunta