Lapinjärven kunta jakaa koululaisille elintarvikekasseja

 

Lapinjärven kunta tarjoaa koululaisille elintarvikekassin korvauksena poisjääneistä kouluaterioista. Kassien jakelu aloitettiin pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja niitä aiotaan jakaa toinen viikko. Oppilaat ovat voineet Wilman kautta ilmoittaa kiinnostuksensa ruokapakettiin.

– Viime viikolla hakijoita oli yli sata. Oppilaita Lapinjärven kouluissa on 190. Nyt tulleiden ilmoittautumisten perusteella näyttää siltä, että seuraavan kassin hakijoita on vielä enemmän, ruokahuoltopäällikkö Mervi Torkkeli kertoo.

Idea kasseista tuli kuntalaisilta. Torkkeli suunnitteli kassien sisällön yhdessä keittäjien kanssa. Ensimmäisessä kassissa oli riisiä, makaronia, kaurahiutaleita, näkkileipää, porkkanoita, maitoa, rasvaa, kananmunia, leikkeleitä, pinaattiohukaisia, nakkipaketti ja jauhelihapihvejä.

Kasseja on jaettu kirkonkylän ja Hilda Käkikosken koulujen ovensuusta. Tartuntariski on minimoitu siten, että kasseja on jaettu parin tunnin ajan, jotta ruuhkaa ei pääse syntymään.

– Olemme saaneet positiivista palautetta kasseista.  Annan ison kiitoksen keittäjille, Rea Vierulalle, Barbi Bäcklund-Salmelle ja Seija Toivarille, jotka ovat tehneet ja jakaneet pussit.

 

Tiedätkö sinä tapauksen, jossa on otettu käyttöön hyviä uusia toimintatapoja kriisitilanteen keskellä? Vinkkaa meille sähköpostilla kunteko@kt.fi  tai somessa @kunteko2020 ja me nostamme hyvän työn esille!

Mervi Torkkeli kertoo, että seuraavasta elintarvikekassista tulee vähän erilainen. Suunnitelmissa on tilata paikallisesta leipomosta joko sämpylöitä tai ruisnappeja. Leikkeleiden tilalle tulee juustoa.